Rendang Pedis

Hoofdgerecht / Indisch
  

under-heading

Rendang Pedis

Ingredienten

750 gr runder rib lappen
2 uien
3 teentjes knoflook
½ rood chilipepertje
3-4 theelepels sambal oelek
1,5 theelepel djahé
1,5 theelepel sereh poeder (citroengras)
½ theelepel laos
½ theelepel koenjit
1 eetlepel ketoembar ( kurkuma)
400 ml kokosroom
olie om in te bakken

Bereiding

Snijd het vlees in grove dobbelsteen.
Hak de ui, knoflook en chilipepertje fijn.

Verhit wat olie in een braadpan en bak het vlees rondom bruin aan. Haal het vlees uit de pan en zet opzij.
Verhit opnieuw wat olie in en pan en bak de ui, knoflook en chilipeper aan. Voeg de kruiden toe en bak deze even mee tot ze een hun heerlijke aroma afgeven. Voeg het vlees weer toe en bak alles tezamen even door.
Voeg 200 ml kokosroom toe en net zoveel water dat het vlees net onderstaat.
Breng tegen de kook aan, draai de hittebron lager en smoor het vlees in ruim 2-3 uur botermals.

Haal de deksel van de pan, voeg de restende kokosroom toe en laat de saus ( zonder deksel op de pan) inkoken tot minimaal 1/3 van het vocht is verdampt.

Serveertip: Lekker met witte rijst

Algemeen


persons : 6 personen
time : 4 uurtjes
book : Eigen variantie op recept uit kookboek: De Oosterse keuken thuis
print : Afdrukken