Tonijnsalade

Lunch / Salades
  

under-heading

Tonijnsalade

Ingredienten

2 blikjes tonijn op water
1 flinke eetlepel kappertjes, uitgelekt
2 augurk, fijngesneden
2 eetlepel mayonaise of yogonaise
¼ eetlepel mosterd
flinke snuf zout
ruim vers gemalen zwarte peper
snufje chilipoeder voor de pit

Bereiding

Laat de tonijn uitlekken, leg op een bord en druk deze los.
Laat de kappertjes uitlekken en hak deze fijn.
Hak de augurken fijn.
Meng mosterd, zout, zwarte peper en wat chilipoeder door de mayonaise.
Roer goed door elkaar en proef, breng eventueel nog verder op smaak.

Meng de tonijn, augurken en kappertje door het mayonaise mengsel.
Laat minimaal 2 uurtje staan zodat de smaken zich goed vermengen.

Tip:
- Voeg wat citroensap toe als je mayonaise gebruikt.
- Een fijngehakt rood uitje is hoort er eigenlijk ook in, maar dat wordt hier in huis niet geapprecieerd.
- Een gekookt eitje, fijngehakt kan er ook doorheen
- Voor een wat meer bijzondere combinatie is een ½ appeltje, in mini blokjes gesneden ook erg lekker om er doorheen te doen.

Algemeen


persons : nvt
time : 10 minuten
book : Eigen recept
print : Afdrukken