Gestoomde wontons met kool en gehakt

Hoofdgerecht / ThermoMix
  

under-heading

Gestoomde wontons met kool en gehakt

Ingredienten

knoedels deegvellen:
150 gr water + extra indien nodig
300 gr bloem
1 eetlepel olie + extra om in te vetten
¼ theelepel zout

vulling van de knoedels:
400 gr witte koolbladeren in stukken
1 theelepel zout

350 gr varkensgehakt
30 gr water
20 gr sojasaus
10 gr rijstwijn of sake
½ theelepel zout
½ theelepelsuiker
½ theelepel gemalen peper
1 theelepel lichte sojaolie ( 15 gr)
bloem om te bestrooien

Bereiding

Smeer de Varoma-schaal, Varoma-tray en een kom in met olie en zet opzij.
Doe water, bloem, olie en zout in de mengbeker en kneed 2 minuten/ deeg stand.
Voeg 10 gram water toe als het deeg te droog lijkt en kneed nog 1 minuut/ deegstand
Bedek de kom en laat 15 minuten rusten. Bereid ondertussen de vulling.

Leg de witte koolbladeren en 1 theelepel zout in de mengbeker en hak met de spatel gedurende 20 seconden/ snelheid 4. Doe in het kookmandje en zet opzij om uit te lekken.

Doe de varkensgehakt, 30 gr water, de sojasaus, de rijstwijn, de suiker, de zout, peper en d elicht sesamolie in de mengbeker en mix 2 minuten/ snelheid 4. Duw het mengsel met de spatel onderin de beker.

Knijp het overtollige vocht uit de kool, voeg de kool toe an de mengbeker en mix 6 seconden / groene draairichting/ snelheid 6.
Schep de vulling uit de maatbeker in een schaal. Was de mengbeker schoon.

Rol het deeg dat gerust heeft uit op een met bloem bestrooid werkblad. Verdeel het deeg in 4 gelijke porties en maak van elk deel een sliert te dikte van 2 cm. Gebruik een spatel om elke sliert in 8-10 kleine stukjes te snijden en rol er balletjes van.

Met een deegrol, rolt u elk deegballetjes uit tot een dunne vorm van 9 cm doorsnede. Leg in het midden van elk stukje deeg 1 eetlepel vulling en vouw het deeg in de helft over de vulling zodat u een halve maan cirkelvorm krijgt. Duw de deegnaad in het midden aan en houd met 1 hand vast terwijl u uw andere andere hand gebruikt om langs beide kanten de bovenkant van het pakketje vanuit het midden naar beneden aan te drukken. Schik de knoedels in de Varoma-schaal en Varoma-tray.

Giet 500 ml water in de mengbeker, plaats de Varoma in positie en stoom 20 minuten/ Varoma/ snelheid 1.
Verwijder de Varoma en dien de knoedels heet op.


Tip:
Heb je weinig tijd gebruik van kant en klare knoedels deegvellen uit een Aziatische supermarkt.
-Je kunt d eknoedels invriezen, Stoom daarna zonder te ontdooien zoals beschreven. Verleng d estoomtijd met 5 minuten.

Algemeen


persons : 32 stuks
time : 95 minuten
book : Kookboek Het basis Thermomix kookboek
print : Afdrukken