Garnalen in bladerdeeg

Voorgerecht / Hoofdgerecht
  

under-heading

Garnalen in bladerdeeg

Ingredienten

½ pakje garnalen
2 plakjes bladerdeeg
beetje ei, losgeklopt

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 Gr.C.

Ontdooi de 2 plakjes bladerdeeg
Snij 2 visvormen uit het bladerdeeg, waarvan 1 vis vorm groter is de ander.

Verdeel de garnalen over de kleinste vis vorm.
Bestrijk de zijkanten met water en leg de grootste bladerdeeg vis vorm eroverheen, druk de randen aan met behulp van een vork.

Van het overgebleven deeg kan je de ogen, schubben en staart maken, plak deze vast met wat water.

Bestrijk de bovenkant van het deeg met losgeklopt ei. Maak ergens een kleine opening in het deeg zodat de stoom kan ontsnappen ( dat zijn wij vergeten en het is ook goed gegaan)

Bak de 1 persoons vis in deeg in deeg in ongeveer in 20 minuten goudbruin en gaar,

Laat hem uit de oven 5 minuten rusten voordat je hem aan gaat snijden.

Opmerking:
- Mijn kleinzoon is geen fan van zalm, hij heeft zijn eigen 1 persoonsvisje gemaakt met garnalen.
- Voor ons deze heerlijk Zalmfilet in bladerdeeg

Algemeen


persons : 1 persoon
time : 30 minuten
book : Eigen recept
print : Afdrukken