Thaise salade dressing

Saus / Dressing
  

under-heading

Thaise salade dressing

Ingredienten

2 teentjes knoflook
stukje verse gember a 2 cm
1 klein sjalotje
1 eetlepel bruine basterdsuiker
2 limoenen
2 eetlepels sojasaus

Bereiding

Pel de knoflook en hak fijn, schil de gember en rasp deze, pel het sjalotje en snij superfijn.
Bak de knoflook, gember en sjalotje in een klein beetje olie twee minuutjes.
Pers de limoenen uit en voeg tezamen met sojasaus en de bruine suiker toe aan het gebakken gember-uitje.
Roer dit mengsel goed door en laat ongeveer 5 minuutjes zachtjes pruttelen, laat afkoelen tot lauwwarm

Serveertip;
Lekker als je een salade serveert bij een pittig rijst of noodles gerecht.

Algemeen


persons : nvt
time : 10 minuten + beetje afkoelen
book : Eigen recept
print : Afdrukken