Broodpudding van croissants

Nagerecht
  

under-heading

Broodpudding van croissants

Ingredienten

5 croissants (in stukken, van oud brood)
500 ml melk
200 gr suiker
2 eieren (losgeklopt)
50 gram boter (gesmolten)
1 vanillestokje (in de lengte gehalveerd)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180ºC.
Meng de croissants met de melk, suiker, eieren en boter tot een smeuïg mengsel. Schraap het merg uit het vanillestokje en voeg toe. Kneed het geheel goed en laat 10 minuten staan.
Schep het mengsel in de ovenschaal en bak in de oven in circa 50 minuten goudbruin.

serveertip: Lekker met een bolletje ijs en caramelsaus

Algemeen


persons : 6 pers
time : 10 min + 50 minuten oventijd
book : Dit recept heeft mijn dochter en kleindochter voor ons gemaakt
print : Afdrukken