wildzwijn wang op bedje van knolselderijpuree

Hoofdgerecht
  

under-heading

wildzwijn wang op bedje van knolselderijpuree

Ingredienten

Voor 4 personen:
700 gr knolselderij
400 gr aardappelen
6 eetlepels slagroom
beetje melk
nootmuskaat

Voor 10 personen
2 kilo wangen van wild zwijn
1,2 liter kalfsbouillon
3 dl herfstbockbier
3 blaadjes laurier
5 kruidnagels
200 gram prei
200 gram winterpeen
50 gram uien
100 gram kruidkoek
25 gram geklaarde boter
zout en peper

Op de foto links boven, nog een klein beetje te zien:

Bereiding

Wildzwijn wangen, deze kan je makkelijk daags van te voren maken:
Verwijder de stevige vliezen van de wangen en portioneer het vlees.
Dep goed droog en kruid het vlees met zout en peper.
Snijd de prei, ui en winterpeen in stukken.
Bak de wangen aan beide zijden bruin en krokant.
Doe de prei, ui, winterpeen, laurier en kruidnagels erbij.
Blus af met het bockbier en voeg de bouillon toe. Het vlees moet onder het vocht staan.
Laat 3 uur rustig garen en voeg halverwege de ontbijtkoek toe.
Laat het vlees een half uur rusten in de pan met het stoofvocht als de wangen gaar zijn.
Haal de wangen uit de pan en zeef de saus door een fijne bolzeef.
Reduceer de saus tot de gewenste dikte en breng op smaak met zout en peper*
Leg het vlees terug in de saus en verwarm opnieuw.
Serveer het vlees met wat saus.
* Opmerking, ik heb nog wat extra peperkoek toegevoegd.


Knolselderij puree
Schil de knolselderij en snijd deze in blokjes van 2 bij 2 cm.
Schil de aardappelen en snijd deze in stukjes.
Zet knolselderij en aardappelen samen in een pan water op het vuur, voeg wat zout toe en kook gaar in 20-25 minuten.
Prik even met een vork om te controleren, kook ander nog een wat langer.

Giet af en prak fijn met een pureestamper.
Voeg slagroom en nootmuskaat toe en roer deze erdoorheen.

Algemeen


persons : 4 pers
time : 3,5 uur
book : Eigen recept
print : Afdrukken