Cote de Boeuf

Hoofdgerecht / Big Green Egg / BBQ
  

under-heading

Cote de Boeuf

Ingredienten

1 Cote de Boeuf steak a 800 gr

Bearnaisesaus:
2 verse eidooiers
1-2 theelepels citroensap
zout en peper
120 gr boter
1 eetlepel creme fraiche
vers gehakte dragon
vers gehakte kervel (optioneel)

Bereiding

Haal de Cote de Boeuf ruim op tijd uit de koeling en laat deze op kamertemperatuur komen.

Bereid je BBQ voor op direct grillen.
Grill het vlees tot de kerntemperatuur je je wenst, dat si voor iedereen verschillend.
Als je een kerntemeratuur meter hebt, gebruik die dan om de temperatuur te bekijken, anders zal je het op je gevoel moeten doen.

Haal het vlees van de BBQ, dek het losjes af met aluminiumfolie en laat ongeveer 10 minuten rusten voordat je het aansnijd.

Maak in deze tijd de saus:
Smelt de boter op een zacht vuurtje.

Pureer voor de Hollandaise de eidooiers met het citoensap en een snuf zout in een hoge maatbeker met behulp van een staafmixer.

Laat daarna de boter terwijl de staafmixer aanstaat, langzaam in het eidooier mengsel druppelen.

Voeg daarna de creme fraiche toe en zet de staafmixer nog een keertje aan.
Haal de saus uit d emaatbeker en doe deze in een voorverwarmd serveerschaaltje.
Breng op saus smaak met zout, peper en de verse kruiden.

Snij het vlees in mooie reepjes en serveer de saus erbij

Algemeen


persons : 2-5 personen
time : 30 minuten
book : Eigen recept
print : Afdrukken