Pompoen rösti

Hoofdgerecht / Bijgerecht
  

under-heading

Pompoen rösti

Ingredienten

600 gr pompoen grof geraspt
3 eieren
60gr bloem
½ theelepel paprikapoeder
2 lente-uitjes in ringen
50 gr Parmezaanse kaas
vers gemalen zwarte peper
zout
(olijf) olie om in te bakken

Bereiding

Schil de pompoen en verwijder de zaden en zaaddraden. Rasp de pompoen met een grove rasp.
Klop de eieren los.
Meng de paprikapoeder door de bloem.

Meng de bloem-paprika, de lente-uitjes, de kaas en de eieren door de geraspte pompoen. Brestooi het geheel met zout en versgemalen zwarte peper. Meng alles goed door elkaar.

Verhit een koekenpan met een scheutje olie en leg hoopjes van de pompoen in de pan en druk deze een beetje plat*
Bak de rösti 2-3 minuten per kant.
Haal de rösti uit de pan en houd deze warm. Ga zo door tot de pompoen op is.

Heerlijk bij bv Kipfilet met sinaasappelsaus.

Algemeen


persons : 4 pers
time : 20 minuten
book : Tijdschrift Boodschappen 2018
print : Afdrukken