Bloemkool rijst met een ei

Hoofdgerecht / Slank
  

under-heading

Bloemkool rijst met een ei

Ingredienten

400 g bloemkoolrijst
200 gr kipfilet
100 gr winter wortel
2 teentjes knoflook
3 lente-uitjes
3 eetlepels sesamolie
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel oestersaus
2 eieren
klontje boter
2 eetlepels witte en of zwarte sesamzaadjes

Bereiding

Rooster de witte sesamzaadjes in een droge koekenpan goudbruin, haal ze uit de pan en laat ze afkoelen. Let op dit gaat best snel!
Schil de winterwortel en snijd hem in de lengte in vieren. Snij de wortelreepjes in blokjes. Snijd de kipfilet in kleine blokjes. Snijd de lente-uitjes in plakjes.
Pel de knoflook, plet hem met de vlakke kant van een groot mes plat en hak daarna de knoflook fijn, je kunt ook een knoflookpers gebruiken.
Verhit het liefst een wok ( een koekenpan of hapjespan kan ook) op een middelhoog vuurtje en voeg 3 eetlepels sesamolie toe aan de pan. Wanneer de wok/pan goed warm is voeg dan de wortel en kip toe. Bak net zo lang tot de kipfiletblokjes gaar zijn. Heb je kleine blokjes gesneden dan zal dit zo’n 3 minuten duren, zijn je blokjes groter dan moet je nog even doorwokken. Voeg daarna de knoflook toe en bak 1 minuut mee, doe je dit eerder dan verbrand de knoflook en geeft een bittere smaak aan je gerecht af.
Voeg de bloemkoolrijst, lente-uitjes, soja- en oestersaus toe. Bak het geheel tot de bloemkoolrijst beetgaar is. Dit duurt 2 à 3 minuten.

Verhit wat boter in een koekenpan. Bak de eieren op middelhoog vuur. Leg een deksel op de pan zodat het eiwit snel stolt en de dooier nog mooi zacht blijft.
Serveer de bloemkoolrijst in diepe borden met de ei erbovenop.
Garneer het geheel met sesamzaadjes.

Tip.
Bloemkoolrijst kun zelf maken zelf maken
Snij 1 bloemkool in grote stukken en maal ze in de keukenmachine tot korrels zo groot als rijst.

Opmerking: Wij vonden het lekker maar ik heb toch nog wel een paar opmerkingen.
Ik had geen wok maar een hapjespan, kip en wortel tegelijk ging niet echt. De volgende keer eerst de kip aanbraden en dan de wortel toevoegen ( pan koelde te snel af).
Zo ook met de lente-uitjes en de bloemkoolrijst.
De helft van de wortel zou voor ons genoeg zijn, wat erwten toevoegen lijkt me ook erg lekker.

Algemeen


persons : 2
time : 30 minuten
book : Instragram 24Kitchen
print : Afdrukken