Paprika champignonsaus met varkenshaas

Hoofdgerecht / Saus / Dressing
  

under-heading

Paprika champignonsaus met varkenshaas

Ingredienten

500 gr varkenshaas
2 uien
1 rode paprika
400 gr champignons
2 takjes peterselie
Peper zout
4 eetlepels olijfolie
1/5 dl cognac of vieux
¼ liter slagroom
1 eetlepel tomatenpuree
Olie om in te bakken

Bereiding

Uien pellen en snipperen. Paprika schoonmaken en in dunne reepjes snijden. Champignons schoonmaken en in plakjes snijden. Peterselie in toefjes verdelen.

Verhit de olie en bak de uien, paprika en champignons op hoog vuur 5 minuten. Tomatenpuree erbij en even meebakken. Afblussen met cognac. Slagroom toevoegen en op hoog vuur tot gebonden saus laten inkoken. Op smaak brengen met zout en peper en een scheutje tabasco.

Verhit de olie in koekenpan en bak hierin de varkenshaas mooi rosé
Serveer het vlees met de paprika champignon room en garneer af met de peterselie.

serveertip, lekker bij sperziebonen in spek en aardappeltaart.

Algemeen


persons : 4 pers
time : 20 minuten
book : Recept van Restaurant 'Beuningen Open' 2019
print : Afdrukken