peertje met blauwe kaas

Voorgerecht
  

under-heading

peertje met blauwe kaas

Ingredienten

2 conference handpeer
250 ml witte wijn
250 ml water
40 gr rietsuiker
klontje boter
4 kleine stukje zachte blauwaderkaas
4 halve plakjes parmaham
balsamico creme

Bereiding

Schil de peertjes en snijd ze in de lengte middendoor. Verwijder het klokhuis.

Doe de wijn, water, suiker en boter in een pan. Voeg de peertje toe en breng aan de kook.
Kook de peertje in 15-10 minuten zacht.

Haal de peertjes uit het kookvocht en leg ze op een bord tot gebruik.

Serveren:
Verwarm de oven voor op 200grC.
Leg de peertje in een oven bestendige schaal.
leg op ieder peertje een stukje blauwe kaas en daarop wat stukjes serranoham.
Verwarm de peertje 5-7 minuten in de oven.

Leg de peertje op een bordje en dresseer er wat balsamico crème overheen. Garneer af met wat groens als je dat in huis hebt.

Opmerking.
Het idee van dit gerecht komt van dit Lidl gerecht. Ik heb er nu mijn eigen draai aan gegeven. Het gerecht is nu makkelijker in te passen in een dineetje. Je kunt alles van te voren doen en je hoeft het nog alleen maar op te warmen.

Variantie: ook andere kaas soorten zijn lekeer bij een peertje.

Algemeen


persons : 4
time : 30 minuten
book : Eigen recept
print : Afdrukken