Geroosterde pompoensoep

Soep / Lunch
  

under-heading

Geroosterde pompoensoep

Ingredienten

1 biologische pompoen
2 uien
2 teentjes knoflook
2 eetlepels olijfolie
zout en peper
1 liter water
2 groenten bouillontabletten
1 bekertje crème fraiche

Bereiding

Verwarm d eoven voor tot 180 Gr.C.

Halveer de pompoen en schep de draden en pitten eruit. Snijd de pompoen in stukken van 4 cm. Schil de uien en snijd ze in kwarten. Pel de knoflook en plet je plat.

Verdeel de pompoen stukken, de ui stukken en de knoflook op een met bankpapier beklede bakplaat.
Besprenkel het geheel met olijfolie en bestrooi met zout en peper.
Rooster de groenten in zo'n 20 minuten zacht in d eoven.

Zet een pan met 1 liter water op het vuur en voeg de groenten bouillontabletten toe.
Breng aan de kook en voeg de geroosterde pompoenstukken, d euien en knoflook toe.
Laat de soep 20 minutenzachtjes koken.

Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer.
Voeg zout en peper naar smaak toe.

Roer de crème fraiche door de soep en serveer de soep in voorverwarmde soepkommen

Algemeen


persons : 4 pers
time : 50 minuten
book : Tijdschrift Hallo Jumbo, recept iets aangepast
print : Afdrukken