Pizza deeg koude rijs van Daniel

Hoofdgerecht / Big Green Egg
  

under-heading

Pizza deeg koude rijs van Daniel

Ingredienten

550 gr bloem type 00
50 gr semola
330 gr koud water
30 gr mooie olijfolie
10 gr zout
4 gr gedroogde gist

Bereiding

Meng alle ingrediënten goed door elkaar, als je die hebt gebruik dan een keukenmachine.
Verdeel het deeg in 4 gelijke bollen en bol ze op.
Leg de deegbollen afgedekt ongeveer 20-24 uur in de koeling ( koude rijs)

Haal de deeg bollen 3-4 uur voor je ze gaat gebruiken uit de koeling en laat ze op kamertemperatuur verder rijzen.

Als je ze wilt invriezen, vries de bollen dan in na de koude rijs.

Druk de deegbollen op een met bloem bestoven werkblad uit tot het gewenste pizza formaat. Doe dit het liefst met de hand zodat de structuur van je deeg intact blijft en je de luchtbelletjes niet kapot drukt.

Beleg de pizza naar eigen keuze.
Bak de pizza in een goed voorverwarmde oven, Big Green Egg of ander merk kamado van 250 graden C. tot deze mooi gaar en krokant is.

Algemeen


persons : 4 pers
time : 24 uur
book : Recept gekregen van Daniel S.
print : Afdrukken