Pastinaaksoep met appel

Soep
  

under-heading

Pastinaaksoep met appel

Ingredienten

500 gr pastinaak
1 gele biet
1 kleine prei
1 ui
1 teentje knoflook
1 Granny Smith appel
1 cm verse gember
2 groenten bouillonblokjes
2 takjes verse peterselie
zout en vers gemalen peper
125 ml water
2 eetlepels olie

Bereiding

Schil de pastinaak en snijd dez ein stukjes.
Snijd de prei in de lengte middendoor en was deze goed, snijd daarna in stukjes.
Schil de gele biet en snijd ins tukjes
Maak de ui, de knoflook en de gember schoon en hak deze fijn.

Verhit 2 eetlepels olie in een soeppan en fruit hierin de ui, knolfook, prei en gember 3 minuten.
Schil ondertussen de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in stukjes.
Voeg na 3 minuten de appel, pastinaak en gele biet toe en bak deze 5 minuten mee op middelhoog vuur.
Schep het mengsel af en toe om.

Voeg het water toe en breng de soep aan de kook. Kook de soep afgedekt 15-20 minuten.

Pureer de soep met een staafmixer, proef en breng op smaak met zout en vers gemalen zwarte peper.
Hak de peterselie fijn.
Schep de soep in soepkommen en garneer met fijngesneden peterselie.

Serveertip:
-Pastinaaksoep smaakt erg goed in combinatie met kerrie. Voeg tegelijk emt de groenten 1 eetlepel kerriepoeder toe en garneer de soep met fijngehakte peterselie en zeer fijn gehakte cashewnoten.
-Roer 2-3 theelepels pesto door de soep en garneer de soep met peterselie en croutons

De basis pastinaak soep, dus zonder noten en croutons is per kop ( 250ml) 115 kcal

Algemeen


persons : 4 -6 kopjes
time : 35 minuten.
book : Verspakket soep
print : Afdrukken