Groentenrol in brickdeeg

Bijgerecht / Lunch
  

under-heading

Groentenrol in brickdeeg

Ingredienten

alle wokgroenten die je lekker vindt zijn in principe geschikt voor,
ik heb een zak Thaise wokgroenten gebruikt.
2 eieren losgeklopt (optioneel)
zout en vers gemalen zwarte peper
1 eigeel
2 vellen brickdeeg

Bereiding

Roerbak de wok groenten beetgaar, niet te gaar want de rolletjes gaan nog in de oven.
Voeg de losgeklopte eieren toe en rul deze door de groenten.
Breng de groenten op smaak met zout en peper en kruiden die je lekker vindt.

Leg 2 vellen brickdeeg op je werkblad en verdeel de groenten hierover.
Bestrijk de randen met eigeel en rol de groenten in het deeg. Vouw de uiteinden van het deeg halverwege het oprollen naar binnen zodat de zijkanten gesloten worden.

Leg de rollen op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bestrijk ook de buitenkant van de rol nu met eigeel zodat de mooi bruin kleuren met bakken.

Verwarm de oven voor op 220 Gr.C
Bak de groenten rollen in 10-15 minuten goudbruin.

Serveer de groenterol in zijn geheel of snij mooi diagonaal door.

Serveertip:
Heerlijk met Indische buikspek

Opmerking: kan je niet aan brickdeeg komen? Je kunt ze ook maken met fillodeeg. Bestrijk de fillodeeg vellen wel dun met boter en leg 2-3 vellen op elkaar alvorens ze te vullen en op te rollen.

Algemeen


persons : 2
time : 15 minuten
book : Eigen recept
print : Afdrukken