Black Fiesta beans

Hoofdgerecht / Slank
  

under-heading

Black Fiesta beans

Ingredienten

500 gr gedroogde zwarte bonen
1 groene paprika in blokjes
1 oranje paprika in blokjes
1 rode paprika in blokjes
1 kleine ui, gesnipperd
3 teentjes knoflook, fijngehakt
3 plakken dikke bacon in stukjes
1/2 theelepel chili poeder
1/2 theelepel kaneel
1/2 theelepel zout
1/2 theelepel zwarte peper

Bereiding

Doe de bonen in een grote schaal en zet ze ruim onder koud water.
Laat de bonen 4-6 uur weken of een overnight.
Giet de bonen af en doe ze over in een pan. Voeg de groene oranje en rode paprika’s, de ui en knoflook toe.
Vul de pan met water tot ongeveer 1 cm boven de bonen.
Voeg de ham toe, de chilipoeder, kaneel, zout en peper.

Meng en breng aan de kook. Reduceer de hitte en stoof in 2 uurtje gaar.

Controleer na die tijd of de bonen gaar zijn,
Is er nog te veel vocht over, verwijder wat van het vocht echter niet alles en kook de bonen nog 15 minuten.

Serveer de bonen in een mooie schaal.

Rasp er wat lemon zesty over en serveer met lime rice

Opmerking:
- Dit gerecht komt uit een Amerikaans kookboek van mijn schoondochter en stond in het hoofdstuk Mexicaanse feestgerechten. -
- Heerlijk gerecht echter wij vonden het iets te droog, de volgende keer wat meer kookvocht erbij laten.

Serveertip:
Ook heerlijk als taco of tortilla vulling.

Algemeen


: 4-6 personen
: weken en 2,5 uur koken
: Cookbook: The pioneer women cooks a year of holidays
: Afdrukken