Aardbeien slagroom taart

Taart
  

under-heading

Aardbeien slagroom taart

Ingredienten

voor bakblik van 24 cm doorsnede:
5 eieren
165 gr suiker
wat citroenrasp
130 gr bloem

350 ml slagroom
wat suiker naar behoefte

1 kilo aardbeien
2 theelepels citroen sap
geleisuiker
Of: 250 gr aardbeien en een pot gekochte aardbeienjam

Bereiding

Eieren schijden.
Eidooiers met ⅔ deel van de suiker licht en schuimig kloppen. Geraspte citroenschil door de dooiers scheppen. In een andere schaal ( moet smetteloos vetvrij zijn) de eiwitten en de rest van de suiker stijf kloppen.
Het eiwit moet zo stijf zijn dat het met een mes gesneden kan worden.

Eiwitten op de dooiers scheppen. Bloem en maizena mengen, zeven en boven en over de eieren strooien. Nu net meer kloppen maar het meel door de eiwitten spatelen.

Een springvorm van 24 cm goed met boter invetten en bestrooien met bloem. Beslag in de vorm scheppen, aan de bovenkant gladstrijken met de bolle kant van een lepel.

Bak de taart in een voorverwarmde oven van 200 Gr.C gedurende 25-30 minuten.

Meteen na het bakken uit de vorm nemen en op een rooster laten afkoelen en uitdampen.

Maar de aardbeien schoon en houd genoeg aardbeien over voor de garnering.
Snijd de overige aardbeien in kleine stukjes. Weeg de aardbeien af en reken uit hoeveel geleisuiker je nodig hebt.
Breng de aardbeien, citroensap en geleisuiker aan de kook. De hoeveelheid en kooktijd is afhankelijk van het merk geleisuiker.
Laat de jam afkoelen.

Snijd de taart in 3 schijven. Beleg 2 schijven met de aardbeienjam. Leg ze op elkaar.

Klop de slagroom stijf en voeg net zoveel suiker toe als u zelfs wenst.

Bestrijk de taart rondom met de slagroom en leg de aardbeien op de bovenkant.
Mijn kleinkinderen hebben mij geholpen met het versieren van deze taart, zij vonden het zo veel mooier als wat oma in gedachten had :-)






Algemeen


persons : 6-8 personen
time : bodem en jam eerder, afwerking 10 min.
book : Eigen recept
print : Afdrukken