Bananen toffee taart Banoffee

Nagerecht / Taart
  

under-heading

Bananen toffee taart  Banoffee

Ingredienten

bananencake:
400 gr bananen
olie om in te vetten
4 eieren
225 ml zonnebloemolie
300 gr suiker
240 gr bloem
7 gr bakpoeder
mespuntje zout
mespuntje kaneelpoeder

toffeesaus:
300 gr suiker
200 ml slagroom
150 gr gr roomboter
mespuntje zout

Garnering:
700 ml slagroom** zie opmerking
1 reep melkchocolade
2 bananen

Bereiding

Bananencake:
Verwarm de oven voor op 190 Gr.C
Snijd de helft van de bananen in plakjes en pureer de andere helft.
Vet een ovenschaal in met wat olie en verdeel de plakjes banaan over de bodem van de schaal.

Meng de gepureerde banaan met de eieren en de zonnebloemolie. Meng in een andere kom de suiker met de bloem, bakpoeder, kaneelpoeder en het zout.
Meng dit met het bananenmengsel tot een gladde massa.
Schep het beslag over de bananenplakje sin de taartvorm. Bak de cake in de oven in ca 25 minuten gaar ** zie opmerking onder aan het recept
Laat de cake afkoelen.

Toffeesaus:
Karameliseer de suiker in een pan. Breng in een ander pan de slagroom aan de kook.
Schenk de room bij de karamel, pas op heet !!!, en kook tot de karamel is opgelost.
Roer goed tot een gladde saus, neem de pan van het vuur en voeg als laatste de roomboter toe.
Voeg voor de diepte van de smaak een snufje zout toe.
Roer nogmaals tot een gladde saus en laat deze afkoelen.

Garnering:
Klop de slagroom stijf en schep de helft van de afgekoelde toffeesaus door de opgelopte slagroom.

Verdeel de toffeeroom over de bananencake.
Snijd de bananen in plakjes en verdeel deze over de room.
Schaaf krullen van de chocolade en verdeel deze over de taart.
Garneer de taart met de overgebleven toffeesaus.

Opmerking:
- Het bakken van de cake koste mij meer dan de voorgeschreven 25 minuten. De cake heeft 60 minuten in de oven gestaan voor hij gaar was. Op zich niet vreemd, een normale cake heeft er 60 minuten voor nodig om gaar te worden.
- De 600 ml slagroom was wel erg veel voor op de taart. 400 ml zou meer dan genoeg zijn geweest!

Algemeen


persons : 10 personen
time : 1,5 uur + koelen
book : Kookboek: Rudolph's bakery
print : Afdrukken