Kokoskip met cashewnoten korst

Hoofdgerecht / Big Green Egg / BBQ
  

under-heading

Kokoskip met cashewnoten korst

Ingredienten

250 ml kokosmelk
2 teentjes knoflook fijngehakt
2 cm gember, fijn geraspt
vers geperst sap van 1 limoen
1 verse groene chilipeper, zaadlijsten verwijderd en fijngehakt
1/2 theelepel poedersuiker
8 kippendijnen zonder vel
plantaardige olie om in te vetten
partjes limoen voor erbij

Cashewnoten korst:
150 gr cashewnoten
1 eetlepel korianderzaad
2 theelepels komijnzaad
1/2 theelepel kurkumapoeder
75 gr rijstebloem

Bereiding

Kip:
Meng in een kommetje de kokosmelk, knoflook, gember, limoensap, chilipeper en suiker.
Voeg de kip toe en schep om zodat alles is bedekt. ( Ik heb het in een Zipzak gedaan en er zoveel mogelijk lucht uitgeduwd). Zet voor minimaal 2 uur in de koelkast.

Cashewnoten korst:
Doe cashewnoten, korianderzaad, komijnzaad en kurkuma in een kleine keukenmachine en laat draaien tot fijngehakt.
Je kunt de ingrediënten ook fijn stampen in een vijzel.
Doe de ingrediënten in een kom en voeg de rijstebloem toe, meng goed door elkaar.

Haal de kippendijnen uit de marinade ( bewaar de marinade) en rol ze door het cashewnotenkruim, druk stevig aan zodat de korst blijft kleven.
Dip de stukken kip nogmaals in de marinade en bedek ze nog eens met de notenkruim.

Gril de kippendijen in 3-4 minuten aan elke kant goudbruin en gaar, voeg indien nodig wat olie toe aan de bakplaat.

Leg de kip op een serveerschaal, dek losjes af met aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten.

Dien warm op met partjes limoen.

Opmerking:
- Erg lekker van smaak, de kokosmelk en limoen was echt in de kip getrokken. Ik heb de kip 4 uur gemarineeerd.
- Jammer dat de korst niet echt plakte, de volgende keer de kip toch maar eerst door een losgeklopt ei halen.
- Het 2e laagje heb ik achterweg gelaten, het eerste laagje was al dik genoeg.
- Ook lekker om de kip na het marineren 'gewoon' te paneren zonder noten.

Foto: Omdat het paneerlaagje los liet tijdens het bakken is die foto niet gelukt, dan maar een foto van het marineren



Algemeen


persons : 4 personen
time : 25 minuten + minimaal 2 uur marineren
book : Kookboek: Grilling indoor & outdoor 200 heerlijke recepten
print : Afdrukken