550 gr schoongemaakte knolselderij
2 eetlepel olijfolie
1 middel grote ui, fijngesnipperd
1 liter kokend water
2 groentebouillon tabletten
zout
witte peper
extra vierge olijfolie
200 gr gerookte forel filet, of makreel, zalm, heilbot
handjevol kervel ( niet per se nodig)
75 -100 ml slagroom
optioneel
ciabatta brood
roomkaas naturel
Schil de knolselderij en snijd deze in kleine blokjes.
Verhit de olijfolie in een soeppan.
Fruit de ui, bak de knolselderij 2 minuten mee zonder te laten kleuren. Schenk het kokende water erbij en voeg de bouillon tabletten toe.
Kook de knolselderij in 10 minuten zachtjes gaar.
Verdeel ondertussen de gerookte forel filet over 4 snijplankjes of bordjes.
Leg de plakjes gesneden ciabatta brood erbij en een klodder roomkaas.
Pureer de soep met een staafmixer als de knolselderij gaar is.
Voeg de slagroom toe en breng de soep op smaak met zout en witte peper.
Schep de soep in 4 soepkommen en garneer of met kervel en een scheutje olijfolie.
Tip: Je kunt de forel ook in de soep serveren
Opmerking:
het originele recept:
- is de soep gemaakt met 1,2 kilo knolselderij, niet schoongemaakt...uiteindelijk weet je nooit hoeveel er dan schoongemaakt overblijft, niet iedereen snijd evenveel weg.
- Op 1,2 kilo vuile knolselderij werd 1.5 liter bouillon gebruikt.
: 4 personen
: 30 minuten
: Kookboek: Soep bij Janneke thuis
: Afdrukken