Pompoen jam met appel en gember

Bijgerecht / Lunch / Saus / Dressing / Taart
  

under-heading

Pompoen jam met appel en gember

Ingredienten

1 kilo schoongemaakte fijn geraspte pompoen ( alle soorten pompoen zijn hier geschikt voor)
1 kilo geschilde en in blokjes gesneden goudreinetten
8 gekonfijte fijngemaakte gemberbolletjes
een beetje sap uit het gember potje
2 kilo geleisuiker

Bereiding

Snijd de pompoen in vieren en verwijder de pompoen pitten. Rasp de pompoen fijn.

Schil de appels en verwijder de klokhuizen, snijd de appels in kleine blokjes.

Hak de gekonfijte gemberbolletjes heef fijn.

Doe de pompoen, de appel, de gekontijte gemberbolletjes en wat gembernat in een grote pan. Voeg de geleisuiker toe en roer goed door elkaar.
Laat het geheel een nachtje staan.

Breng het de volgende daag aan de kook.
Als het geheel volledig aan de kook is, kook het dan 4 minuten door en door terwijl je roert.

Doe de jam in prefect schoongemaakte potten en draai de deksel er strak op.
Zet de potten op z'n kop weg tot ze volledig zijn afgekoeld.
Doe de potten zo vol mogelijk, dit zorgt ervoor dat het niet bederft.

Serveertip:
- Lekker bij draadjesvlees of gehaktbal en andijvie stamppot
- Lekker bij varkenswangen
- Lekker op een broodje warme beenham

Opmerking:
Zelf vindt ik het geen jam voor op brood, maar smaken verschillen.
Het lijkt me ook erg lekker om deze jam als vulling voor cup cake of taarten te gebruiken.

Algemeen


persons : nvt
time : 45 minuten + 1 nacht staan
book : Gekregen van Marian
print : Afdrukken