Geroosterde aardappelen met kurkuma en komijn

Bijgerecht
  

under-heading

Geroosterde aardappelen met kurkuma en komijn

Ingredienten

750 gr aardappelen in grove blokjes
4 eetlepels olijfolie
2 volle theelepels kurkuma
3 volle theelepels gemalen komijn
1 theelepel cayennepeper
vers gemalen zwarte peper
3 theelepels gemalen zeezout

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 200 Gr.C en bekleed een bakplaat met bakpapier

Snijd de aardappelen in stukjes van ongeveer 2x2cm. Zorg ervoor dat alle stukjes ongeveer even groot zijn. zodat ze allemaal even gaar worden.

Leg de aardappelen op de bakplaat en besprenkel met olijfolie.
Bestrooi met de kurkuma, de komijn, de cayennepeper, zwarte peper en zeezout. Meng alles met de hand goed door elkaar zodat de aardappelen goed met het kruidenmengsel bedekt zijn.
Spreid de aardappelen in een enkele laag uit zodat ze goed kunnen roosteren.
Bak de aardappelen ingeveer 45 minuten.

Tip:
Ik kook de aardappel partjes 4-5 minuten voor, dan zijn ze sneller gaar in de oven.
Ik meng de kruiden met de olie in een kom en spatel daar de aardappelen doorheen. Daarna verdeel ik ze over de bakplaat.
Pas op met kurkuma, kurkuma kan vervelende vlekken geven in kleding!

Algemeen


persons : 4 personen
time : 50 minuten
book : Kookboek Persiana van Sabrina Ghayour
print : Afdrukken