Ragout bladerdeeg bakjes

Bijgerecht / Taart
  

under-heading

Ragout bladerdeeg bakjes

Ingredienten

plakjes bladerdeeg
1 ei
bakpapier

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 gr.C ( kijk even op de verpakking van je bladerdeeg, ieder merk is anders)

Haal het bladerdeeg uit de verpakking en haal de blaadjes los van elkaar.
Laat de blaadjes bladerdeeg op je werkblad ontdooien.

Knip of scheur het bakpapier in stukken die net iets groter zijn dan het bladerdeeg.
Als de bladerdeeg ontdooit is, verwijder dan het plastike velletje welke aan de onderkant zit van ieder plakje.
Leg het bladerdeeg plakje op het bakpapier en druk deze daarna in een vorm zodat er een soort of bakje ontstaat.
Ik heb brioche vormen gebruikt, maar een muffin vorm of creme brulee bakjes zijn er ook zeer geschikt voor.

Bestrijk het bladerdeeg met een kwastje met losgeklopte ei.

Bak de bladerdeeg bakje 18-20 minuten in een voorverwarmde oven. Haal ze uit de oven en laat de bakjes afkoelen voor gebruik

Lekker te vullen met:
- Verse hollandse aardbeien en slagroom
- Vol au vent van konijn

Algemeen


persons : nvt
time : 20 minuten
book : Eigen recept
print : Afdrukken