Sushi Burrito

Hoofdgerecht / Lunch
  

under-heading

Sushi Burrito

Ingredienten

250 g sushirijst
350 ml water
½ komkommer
1 rode puntpaprika
1 avocado
50 ml rice vinegar (Japanse rijstazijn)
4 grote tortillawraps (Ø 25 cm)
4 el wasabimayonaise
150 g bietjes julienne
150 g peen julienne

Bereiding

Breng de sushirijst met het water en eventueel zout aan de kook, zet het vuur laag en laat met de deksel op de pan 10 min. koken. Zet het vuur uit en laat de rijst met de deksel op de pan nog 15 min. staan.

Snijd ondertussen de komkommer in de lengte in 4 gelijke repen en halveer deze.
Halveer de puntpaprika in de lengte, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd de paprika in 8 lange repen.
Halveer de avocado overlangs doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil.
Snijd het vruchtvlees in lange repen.

Roer de rijstazijn door de rijst. Verdeel de rijst met de bolle kant van een in water gedoopte lepel gelijkmatig over de tortillawraps. Bestrijk de rijst met de wasabimayonaise en leg er naast elkaar de komkommer, paprika, avocado, bietjes julienne en peen julienne op.
Rol de tortilla's zo strak mogelijk op. Snijd ze door en serveer.

Bereidingstip:
Je kunt ook zelf wasabimayonaise maken door 1 tl wasabi door 50 g mayonaise te roeren.

Combinatietip:
Lekker met sojasaus en/of zoete chilisaus.

Algemeen


persons : 4 personen
time : 35 minuten n
book : Allerhande 2016 no10
print : Afdrukken