Kip gestoofd in witte wijn met prei

Hoofdgerecht
  

under-heading

Kip gestoofd in witte wijn met prei

Ingredienten

600gr kippendijen zonder bot
50 g boter
2-3 preien
4 tenen knoflook
2 takjes tijm
250 ml droge witte wijn
2 kippenbouillontabletten
500 ml water
200 g crème fraîche
20 g platte peterselie

Bereiding

Snijd het overtollige vet van de kippendijen.
Verhit de boter in een braadpan en braad de kippendijen in 4 min. rondom bruin.

Was ondertussen de prei en snijd in halve ringen. Snijd de knoflook in plakjes. Neem de kip uit de pan en laat het bakvet zitten. Bak de prei en knoflook 4 min. in het achtergebleven bakvet.
Ris de blaadjes van de takjes tijm. Voeg samen met de wijn, bouillontabletten en het water toe aan de prei. Leg de kip terug in de pan en breng aan de kook. Zet het vuur laag en stoof de kip met deksel op de pan in ca. 30 min. gaar.
Neem de kip uit de pan en laat iets afkoelen. Zet het vuur hoger en laat het kookvocht 10 min. inkoken.
Druk met een vork op de kippendijen, ze zijn als het goed is nu zo gaar dat ze uit elkaar vallen.

Meng de crème fraîche door het kookvocht en breng op smaak met peper en eventueel zout. Doe de stukjes kippenvlees erbij en warm nog even door zonder te koken. Snijd de peterselie fijn, strooi erover en serveer direct.

Bewaartip:
Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm 10 min. op laag vuur.

Opmerking:
- Wij hebben dit gerecht gegeten met een smeuïge aardappelpuree.
- In het orignele recept wordt dit gerecht gemaakt met 1 kilo kippenpoten. Na het garen van de kip moet je dan het vlees van het bot afhalen

Algemeen


persons : 4 personen
time : 45 minuten
book : Tijdschrift Allerhande, recept wel zelf aangepast
print : Afdrukken