Italiaanse vissoep

Soep
  

under-heading

Italiaanse vissoep

Ingredienten

2 eetlepels olijfolie extra vierge
3 tenen knoflook
2 blikje tomatenblokjes (blik 400 g)
1 visbouillontablet
1 schaal kabeljauwfilet (ca. 265 g)
2 tl gedroogde oregano
1 snufje (zee)zout
1 snufje peper

Bereiding

Verhit in een pan de olijfolie. en fruit de knoflook 2 min. Voeg de blikken tomaat, 1 blik water en het bouillontablet toe. Kook de soep 5 min. zachtjes.
Verdeel de kabeljauwfilet in vier stukken en deze toe aan de soep. Verwarm de soep nog 5 min. tot de vis net gaar is. Breng de soep op smaak met de oregano en zout en peper.
Schep de moten kabeljauw met een schuimspaan uit de soep en verdeel die over de soepkommen. Druk met de bolle kant van een lepel op de kabeljauw zodat deze mooi in vlokken uit elkaar valt. Schep de soep over de kabeljauw en druppel eventueel nog wat olijfolie over de soep.

Serveertip:
Lekker met geroosterde sneetjes stokbrood of boerenbrood.

Opmerking:
Volgens het tijdschrift is deze soep een maaltijd soep voor 4 personen. Daar denk ik toch anders over, volgens mij zijn wij echt geen super grote eters maar we hebben met z'n tweeën deze soep als maaltijd gegeten ( ik had iets over).Ik ben blij dat ik het niet met ¼ deel hoefde te doen. Als voorgerecht is het voor 4 personen ruim voldoende.
Of er is is mis met mijn visie of er staat verkeerde tekst in het tijdschrift, ik zou zeggen beoordeel het zelf maar als je hem gemaakt hebt...maar het is wel iets om rekening mee te houden

Algemeen


persons : 4
time : 15 minuten
book : Tijdschrift Jumbo
print : Afdrukken