Bierblik burger gevuld met uien en kaas

Hoofdgerecht / Big Green Egg / BBQ
  

under-heading

Bierblik burger gevuld met uien en kaas

Ingredienten

600 gr half om half gehakt
gehaktkruiden naar keuze
1 grote ui
8 plakken ontbijt of katenspek
6 eetlepels geraspte kaas
8 eetlepels pittige BBQ saus (gekocht of home made BBQ saus)

Bereiding

Maak de ui schoon en snijd deze in dunne ringen, fruit ze aan in een koekenpan met wat olie en bak tot ze gaar en mooi glazig zijn. Laat ze een beetje afkoelen.

Maak het gehakt aan met kruiden die je lekker vindt. Verdeel de hoeveelheid gehakt in 4e. Vorm er mooie gehaktballen van.
Druk in de bal een waterglas ( zie hier voor een foto). Druk het gehakt stevig om het glas. Omwikkel het gehakt daarna met 2 reepjes spek. Verwijder het glas voorzichtig.
Vul de holte met de aangefruite uien.

Verwarm de Big Green Egg of je gewone houtskool of gas BBQ voor voor indirect grillen tot een temperatuur van 125 Gr.C.
Leg de gevulde gahaktballen op het rooster en sluit de BBQ deksel.
Grill de gehaktballen 30 minuten.
Open de deksel en schep de BBQsaus op de uiringen, probeer het er ook een beetje tussen te laten lopen. Bak de gehaktballen zo'n 15 minuten.
Open weer de deksel en leg nu de kaas erop. Bak de gehaktballen nu nog z'n 10-15 minuten.

Opmerking,
Gebruik je meer gehakt per burger, druk er dan een bierblikje in. Zo wordt het in de USA gedaan, vandaar de naam: bierblik burger oftewel beercan burger.

Algemeen


persons : 4
time : 50 minuten
book : Eigen recept
print : Afdrukken