Dame Blanche a la Marion

Nagerecht
  

under-heading

Dame Blanche a la Marion

Ingredienten

chocolade merinques
250 ml slagroom
vanilleijs
100 gr pure chocolade

Bereiding

Dame Blanche is een klassieker onder de nagerechten, zo heb ik er een moderne draai aan gegeven!

Bak de chocolade merinque volgens dit recept. Het makkelijkst is natuurlijk als je dit ruim van de voren doet, het kan 1-2 dagen. Bewaar ze dan een een goed afgesloten bewaarpot. Je kunt de meringue ook heel goed invriezen. Haal ze dan 30 minuten voor gebruik uit de diepvries.

Verwarm 100 ml slagroom in een steelpan. Hak de chocolade grof en smelt deze in de warme slagroom. Neem de pan van het vuur.

Klop de rest van de slagroom met wat suiker stijf.

Zet 4 grote wijnglazen, ijscoupes of bordjes klaar.
Breek boven ieder glas een merinque in stukjes. Schep hierop wat slagroom en leg daarop een bolletjes vanilleijs. Breek weer een of 2 merinque's erboven.
Mocht je nog slagroom over hebben ( ligt eraan hoeveel je in de eerste ronde erop geschept hebt) verdeel deze dan over de 4 glazen.
Ben je een grote ijs liefhebber, een extra bolletje ijs kan ook nog :-)
Schenk de warme chocolade erover en serveer direct.

Algemeen


persons : 4 personen
time : 10 minuten + de merinques maken
book : Eigen recept
print : Afdrukken