Pulled Pork

Hoofdgerecht / Big Green Egg
  

under-heading

Pulled Pork

Ingredienten

stuk boston butt ( varkensnek) of procureur
Wij hebben het gemaakt van 2,1 kilo procureur

Bereiding

Maak de rub volgens dit recept.
Smeer de procureur er rijkelijk mee in en laat minimaal 6 uurtje in de koelkast afgedekt marineren.

Haal het vlees 1 uur voor je aan de bereiding begint uit de koelkast.

Steek je BBQ aan en richt hem in voor indirect koken met een lekbak.
Zorg ervoor dat de temperatuur zo constant mogelijk blijft rond de 110-120 grC. Heb je de temperatuur stabiel leg dan de procureur op het rooster. Plaats een kerntemperatuurmeter goed in het vlees en sluit de deksel van je BBQ.

Slow Cook het vlees gaar tot een kerntemperatuur van 85Gr.C.

Volgens de meeste recepten moet dit ongeveer in 12 uur gebeuren. Wij hebben de temperatuur bijna constant op 100-110 Gr.C kunnen houden. Bij ons had het vlees 14 uur nodig om de 85GrC te bereiken

Verpak het vlees goed in aluminiumfolie en laat minimaal 2 uur rusten.
Neem daarna 2 vorrken en trek het vlees uit elkaar, je kunt het ook met je handen doen maar ik vond het vlees nog er warm.
Verwijder de stukjes vet en peesjes.

Traditioneel eet je Pulled Pork op een broodje met Coleslaw en BBQ saus

Op de foto:
Boven zie je nog de procureur toen de elkaar was
In het midden is hij ge-pulled
Onder op brood met saus

Opmerking:
-Dit was onze eerste pulled pork, wij waren super tevreden over het resultaat, heerlijk !
- Pulled pork wordt meestal gemaakt van varkensschouder. Echter die is hier in Nederland niet altijd makkelijk te krijgen. Procureur ( varkensnek) is ook schikt voor dit gerecht en beter verkrijgbaar in Nederland.

Algemeen


persons : voldoende voor 8 personen
time : heel lang meer dan 14 uur
book : Eigen recept
print : Afdrukken