Salsa verde gepureerd

Bijgerecht
  

under-heading

Salsa verde gepureerd

Ingredienten

3 anjovis filets in melk geweekt
20 gr kappertjes
1 klein teentje knoflook
1 eetlepel (20gr) mosterd
zout en peper
15 basilicum blaadjes
Blaadjes van 1 tak dragon
Handvol blaadjes platte peterselie
100 ml goede olijfolie

Bereiding

Week de ansjovis 10 minuten in koude melk, spoel af onder koud water.
Pureer de knoflook teen met wat zout en peper in een vijzel tot puree. Voeg de basilicum blaadjes, peterselie en dragon toe er pureer fijn.
Voeg de kappertjes en de ansjovis toe, pureer glad.
Voeg de olijfolie en mosterd toe en breng eventueel nog verder op smaak.

Opmerking:
Deze salsa verde ziet uit als een pesto maar is echt geen pesto!
Serveertip: Heerlijk bij rood vlees

Algemeen


persons : nvt
time : 7 minuten
book : Eigen recept
print : Afdrukken