Konijn in mosterdsaus

Hoofdgerecht
  

under-heading

Konijn in mosterdsaus

Ingredienten

4 konijnenbouten
65 g boter
65 ml witte wijnazijn
2 eetlepels dijonmosterd
350 ml kippenbouillon of water
100 ml slagroom
3 theelepels gedroogde oregano
3 theelepels gerookte paprikapoeder
½ theelepel fijngehakte rozemarijn
4 teentjes knoflook, geperst
1 groot laurierblad

Bereiding

Bestrooi de konijnenbouten met peper en zout. Smelt de boter in een braadpan met dikke bodem en braad de bouten rondom bruin. Haal de konijnenbouten uit de pan en leg ze even apart.

Schenk de azijn in de braadpan en laat hem tot één derde inkoken. Voeg de resterende ingrediënten toe en breng alles aan de kook. Doe zodra het kookt de bouten terug in de pan, leg het deksel erop en laat de pan op laag vuur staan tot het vlees vanzelf van het bot loslaat. Bij mij was dat na 1,5 uur.

Neem de bouten uit de pan en leg ze opzij. Kook het kookvocht in tot een saus (je hebt de juiste dikte als de saus aan de achterkant van een lepel blijft 'hangen'). Voeg peper en zout naar smaak toe en leg de konijnenbouten terug in de pan om ze op te warmen.

Serveer het konijn met de saus.

Serveertip uit het kookboek; Lekker met geroosterde zoete uien.
Wij hebben de konijn gegeten met in spaghetti slierten gesneden snijbonen en gebakken aardappelen.

Algemeen


persons : 4
time : 2.5 uur
book : Kookboek: Bistro thuis van Anthony Demetre
print : Afdrukken