Chimichurri

Saus / Dressing
  

under-heading

Chimichurri

Ingredienten

1 stukje gember van 1 cm, geraspt
1 eetlepel verse tijm, zeer fijn gehakt
1 eetlepel rozemarijn, zeer fijn gehakt
1 eetlepel bladpeterselie, zeer fijn gehakt
1 theelepel koriander, zeer fijn gehakt
1 theelepel oregano, zeer fijn gehakt
3 tenen knoflook, zeer fijn gehakt
1 mespunt pimente d'espelette ( poeder van Baskische peper)
zout
zwarte peper uit de molen
100 ml olijfolie
2 eetlepels rode wijn azijn
1 Spaanse peper, zaadjes verwijderd en fijn gesneden
1 sjalot, fijngesnipperd

Bereiding

Doe de fijngehakte kruiden, gember, zout, peper, knoflook en paprikapoeder in een vijzel. Roer alles fijn, voeg daarna een beetje olijfolie toe en vijzel het fijn. Voeg daarna de rest van de olijfolie en de rode wijn azijn toe. Roer tot een mooi mengsel.

Voeg de fijngehakte sjalot en de fijngehakte rode peper toe en zet de dressing weg tot gebuikt.

Een chimichurri is een pittige kruidensaus die in Zuid Amerika geserveerd wordt bij (rood) vlees van de BBQ

Opmerking: Ik heb diverse recepturen gelezen en gekozen om deze uit het VLEES kookboek van Herman de Blijker te maken, althans zijn ingrediënten lijst te volgen. Ik heb niet gedaan wat dat recept voorschreef. In het originele recept wordt alles niet met een vijzel fijngemaakt maar gewoon alleen maar fijngehakt en gemengd.
Maar zoals altijd er gaan vele wegen naar Rome. Kies zelf welke vorm van Chimichurri maken je het meeste aanspreekt.
Hier de originele bereidingswijze:
Meng alle ingrediënten met uitzondering van de Spaanse peper en sjalot.
Voeg beetje bij beetje de olijfolie toe.
Roer tot alles goed is gemengd
Voeg dan de rode wijn azijn toe.
Voeg daarna de Spaanse peper en de sjalot toe en roer goed door.

Algemeen


persons : nvt
time : 10 minuten
book : Kookboek: Vlees Herman den Blijker
print : Afdrukken