Groene salade met gerookte zalm

Voorgerecht / Big Green Egg
  

under-heading

Groene salade met gerookte zalm

Ingredienten

200 gr gerookte zalm
100 gr rivierkreeftjes
1 courgette
100 gr asperse tips
60 gr diepvries doperwten
3 eetlepels olijfolie
50 gr blauwschimmelkaas ( gorgonzola of bleu d'auberge)
1 eetlepel citroensap
zwarte peper versgemalen

Bereiding

Snijd de courgette diagonaal in dunne plakken. Bestrooi ze met wat zout en laat even liggen.
Snijd de houtachtige uiteinden van de asperges en snijd ze in stukken van 4 cm. ( ik heb asperge tips gebruikt, die hoef je niet in stukken te snijden)
Kook de doperwten 4-6 minuten in ruim water met zout , voeg de laatste 2 minuten de asperges toe. Spoel met behulp van een zeef onder koud water af en laat ze uitlekken.

Bestrijk de courgette plakken dun met olijfolie en rooster ze in een hete grillpan mooi bruin en gaar.

Prak de kaas fijn in een diep bord en meng het citroensap en 2-3 eetlepels water tot een smeuige saus. Klop de rest van de olijfolie erdoor en breng de dressing op smaak met peper.

Meng de asperges, doperwten en courgette in een kom met 2 eetlepels van de dressing. Verdeel de groenten over 4 diepe borden.
Snijd de zalm in brede repen en drapeer ze op de salade. Verdeel de rivierkreeftjes ertussen. Sprenkel de rest van de dressing erover.

Voor wat meer kleur kunt u ook geroosterde rode en gele paparika repen door de salade mengen.

Ik heb dit recept niet gemaakt met kant en klaar gekochte gerookte zalm maar wij hebben zelf stukjes zalm gerookt. Klik hier voor het zalm roken recept.

Algemeen


persons : 4 personen
time : 20 minuten + afkoelen
book : Kookboek: Over Vis & Vis
print : Afdrukken