Angus eye round uit de sous vide

Hoofdgerecht
  

under-heading

Angus eye round uit de sous vide

Ingredienten

angus eye round*

*dit is een Engelse benaming voor de een stuk vlees uit de bovenbil & muis van een rund. Wij snijden hier de kogelbiefstuk uit.

Bereiding

Ontdoe het vlees van eventuele vliezen.

Verwarm de sous vide voor op 50 Gr.C.
Seal het veel vacuüm.
Leg het gesealde vlees in de sous vide en gaar het vlees in zo'n 3 tot 4 uurtjes gaar. De tijd is een beetje afhankelijk van de dikte van het vlees.

Haal het vlees uit de vacuüm zak en droog het af met keukenpapier.
Bestrooi het rijkelijk met zout en peper.

Verhit wat olie of boter in een koekenpan en bak het vlees héél kort aan, zodat het een bruin kleurtje krijgt aan de buitenkant. Pas op dat je dit niet te lang doet, echt een paar seconden is voldoende. Het vlees is nl al heel mooi gaar.

Snijd het vlees in plakken en serveer het zoals je wenst:
- als hoofdgerecht met bv een lekker sausje of gebakken champignons
- koud en dun gesneden als 'carpaccio'
- koud en dun gesneden als rosbief op brood

Opmerking: Geen sous vide machine, bak het vlees in de pan als rosbief. Gebruik een kerntemperatuur meter om een mooie gaarheid te bereiken, het zou jammer zijn als het vlees te gaar zou worden.

Algemeen


persons : nvt
time : 3-4 uur
book : Eigen recept
print : Afdrukken