Bloemkoolmousse met garnalen

Amuse
  

under-heading

Bloemkoolmousse met garnalen

Ingredienten

20 gr boter
30 gr sjalotje, fijngesnipperd
150 g bloemkool, in kleine roosjes
200 ml kippenbouillon
100 ml kookroom
zout en versgemalen peper
125 gr Hollandse garnalen
1 eetlepel gehakte bieslook
8 kleine glaasjes

Bereiding

Verwarm de boter en fruit de sjalot zachtjes aan. pas op dat het sjalotje niet verbrandt. Voeg de bloemkoolroosjes toe en smoor deze een paar minuten mee.

Giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Smoor de bloemkool beetgaar in ongeveer 5-6 minuten. De bouillon zal ongeveer voor de helft verdampen

Giet de room erbij en laat nog even zachtjes smoren tot de bloemkool zacht is. Pureer daarna tot een smeuïg geheel en laat het al roerende afkoelen.
Is er te veel vocht ingekookt, voeg dan eventueel nog een klein beetje room toe.

Breng op smaak met zout en peper en schep de room in 8 kleine glaasjes. Laat afkoelen tot gebruik.

Verdeel de garnaaltjes over de glaasjes vlak voor het uitserveren

Bestrooi met wat bieslook en serveer met een klein lepeltje.

Opmerking:
-De recepten zoals ik ze vond op internet spreken allemaal van koud gekoelde ( uit de koelkast) bloemkool mousse. Wij vinden de bloemkoolmousse op kamertemperatuur of lauwwarm lekkerder.
-Ipv garnaaltje kan je ook blokjes ham gebruiken, bak de blokjes ham dan heel even aan in wat boter voor een krokante beet.

Algemeen


persons : 8
time : 15 minuten + afkoelen
book : Diverse internet bronnen, je komt het overal tegen
print : Afdrukken