Gebraden lam

Hoofdgerecht
  

under-heading

Gebraden lam

Ingredienten

1 lamschouder van 2,5 kilo
4 tenen knoflook
3 uien
15 gr rozemarijnnaaldjes

Bereiding

Verwarm de oven voor op 170 Gr.C.
Stamp in een vijzel de knoflook en de rozemarijn naadjes met een snuf zout en peper tot een pasta en roer er een scheut olijfolie door.
Steel rondom 10 keer met een mespunt in het vlees, rek de gaatjes met je vinger op en masseer de marinade in het vlees en de gaatjes.

Snij de gepelde uien in kwarten en leg ze in een strak passende ovenschaal ( heel belangrijk).
Giet er 50 ml water bij en lef de lamsschouder erop. Dek de ovenschaal strak af met aluminiumfolie en zet hem 3 uur in d eoven.

Verwijder de folie en giet het braadvet af.
Meet 200 ml af en voeg deze weer toe.
Zet de ovenschaal nog 1 uur terug in de oven of tot he vlees van het bot valt. Voeg eventueel wat extra braadvocht toe als het dreigt uit te drogen.

Haal het vlees uit de oven, leg het op een schaal en dek de schaal af. schenk het braadvocht in een schenkbeker
Zet de braadslede op matig vuur, roer er de bloem door en bak deze lichtjes aan, giet er 600 ml kokend water bij en het braadvocht erbij.
Roer goed en laat de saus pruttelen tot je tevreden bent over de consistentie. Giet de jus in een kan en serveer deze bij het vlees.

Serveertip: Lekker met aardappelpartjes uit de oven en erwten met wat bacon

Opmerking:
- Lamsschouder geeft super mals, zalig vlees dat letterlijk van het bot valt.
- Voordat mijn lamsschouder de oven in ging lag hij klem in de ovenschaal
- Bewaar het lamsvlees wat je over hebt, je moet beslist eens deze lekkere Pastilla met lamsvlees ervan maken!

Algemeen


persons : ruim 6 personen
time : 4.5 uur
book : Kookboek: Bespaar met Jamie
print : Afdrukken