Zalmspies

Hoofdgerecht / BBQ
  

under-heading

Zalmspies

Ingredienten

600 g zalmfilet
9 plakken coburgerham
75 rucola
50 g walnoten
125 ml zure room
1 el geraspte mierikswortel (potje)
1 el olijfolie

Bereiding

Steek de barbecue aan.

Snijd de zalm in 18 stukken en bestrooi met peper. Halveer de plakken ham in de lengte. Verdeel er de helft van de rucola over. Leg er een stuk zalm op en wikkel de ham om de zalm. Rijg 3 stukken aan 1 satéprikker.

Hak de walnoten fijn en snijd de rest van de rucola fijn. Meng de rucola, noten, zure room en mierikswortel. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Bestrijk de visspiesen dun met de olie en gril ze op de barbecue in 5 min. rondom bruin en net gaar. Keer halverwege. Serveer de spiesen met de rucolasaus.

Tip:
Dit gerecht is ook lekker met zeewolffilet of kabeljauwfilet in plaats van zalm.

Opmerking:
- In 5 minuten is de zalm door en door gaar, houd je van rose van binnen dan is 3 minuten voldoende.
- Ik heb van die handige ijzeren Weber garnalen spiesjes, aan 1 spies zitten 2 poten, zo blijft de vis mooi liggen. Ze zijn erg handig in gebruik.
-Let op het recept is voor 6 personen

Algemeen


persons : 6 personen
time : 30 minuten
book : Tijdschrift Allerhande no 7 2014
print : Afdrukken