Chocolade pavlova met stracciatella en peer

Nagerecht
  

under-heading

Chocolade pavlova met stracciatella en peer

Ingredienten

chocoladeschotsen:
100 gr pure chocolade

Chocopavolva:
40 gr walnoten
6 eiwitten
300 gr suiker
1 eetlepel azijn
2 theelepels maïzena
30 gr cacaopoeder

Stracciatella room
100 gr pure chocolade
400 ml slagroom
75 gr suiker

Garnering
3 eetlepels abrikozen jam
1 eetlepel water
2 peren
extra cacaopoeder om te bestuiven

Bereiding

Chocolade schotsen
Smelt de chocolade au bain-marie tot 31 graden. Strijk de chocolade dun uit op een vel bakpapier en laat op een koele plaats hard worden.
Breek de chocolade daarna in schotsen.

Chocopalvova
Verwarm de oven voor op 180 Gr.C
Rooster de walnoten in de oven in ca 12 minuten goudbruin. Laat de noten afkoelen en hak grof.

Verlaag de temperatuur naar 120 Gr.C.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Mix in een kom de eiwitten stijf. Voeg beetje bij beetje twee derde van de suiker toe, Mix de azijn, maïzena en cacaopoeder erdoor. Spatel voorzichtig de rest van de suiker erdoor.
Schep het schuim in de vorm van een cirkel op de met bakpapier beklede bakplaat.
Laat het schuim circa 1 uur en 30 minuten in de oven drogen.

Straciatella room.
Rasp de chocolade.
Klop de slagroom stijf met de suiker en meng de chocolade erdoor heen.

Garnering
Breng de abrikozenjam met het water aan de kook en laat afkoelen. Schil de peer en snijd deze in dunne partjes. haal de partje een voor een door de abrikozen jam.

Opmerking: de cacaopoeder moet je er met de hand doorheen spatelen, niet mixen zoals in dit recept vermeld staat. Het eiwitschuim zakt dan in !!
We hebben de ingezakte choco eiwitten toch gebakken en later verkruimeld en dit als extra op de slagroom gelegd.
Daarna hebben we een een nieuwe laag schuim gebakken.
Op de foto zie je dan dus:
-Onderop de nieuwe laag, daarna de stracciatella slagroom
-daarna de verkruimelde mislukte laag.
-daarop hebben we nog wat neutrale (extra) slagroom geschept
-en daarna de garnering van peer met chocolade schotsen.
Het is dus niet de taart geworden die het moest zijn...maar uiteindelijk toch een mooi geheel en meer dan genoeg voor 8 personen!

Algemeen


persons : 6-8 personen
time : 2 uur + afkoelen
book : Diner bij John
print : Afdrukken