Pavlova met aardbeien

Nagerecht
  

under-heading

Pavlova met aardbeien

Ingredienten

6 grote biologische of scharreleieren
300 gr suiker
een snufje zout
300 ml slagroom
500 gr aardbeien

Bereiding

Verwarm de oven voor.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe de eiwitten in een kom.
Klop ze in de machine op de middelste stand totdat het schuim in pieken blijft staan.

Strooi de suiker en het zout erbij terwijl de machine loopt. Zet de machine op de hoogste stand en laat hem nog ongeveer 7 minuten draaien.

Neem wat schuim tussen je duimen wijsvinger er wrijf, voelt het korrelig aan dan moet je nog even langer kloppen echter niet te lang want dan kan het eiwit weer inzakken.

Schep de meringue in een cirkel vorm op een met bakpapier beklede bakplaat.
Druk de binnenkant en beetje naar buiten zodat er een soort of kratertje ontstaat, die je later kan vullen met de vulling.

Bak de merengue 1¾- 2 uur in een oven van 150Gr.C. Zet de oven uit en laat de merengue afkoelen in de oven met de deur op een kier.

Laat de meringue volledig afkoelen.

Maak de aardbeien schoon en snijd eventueel grote exemplaren doormidden of door vieren.
Klop de slagroom stijf zonder ( of met een beetje, de meringue is al zoet) suiker.
Schep de slagroom in het midden van de meringue en verdeel de aardbeien hierover

Algemeen


persons : 8
time : 2.5 uur + afkoelen
book : Eigen recept
print : Afdrukken