Gevulde aardappel met kip-kerrie

Voorgerecht
  

under-heading

Gevulde aardappel met kip-kerrie

Ingredienten

3 grote aardappels
50 ml water
50 ml melk
50 g boter
1 tl kerriepoeder
1 mespuntje zout
50 g bloem
2 eieren
60 g ananas
150 g gerookte kip
0.5 bosje bieslook

3 eidooiers
2 el azijn
4 el witte wijn
250 g boter

Bereiding

Boen de aardappels schoon. Breng een pan met water aan de kook en kook de aardappels circa 30 minuten tot ze gaar zijn. Laat ze uitwasemen. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
 Breng het water, melk, boter, kerriepoeder en zout aan de kook en voeg in één keer de bloem toe. Roer de bloem gaar tot deze begint te “zweten”, haal de pan van het vuur en spatel één voor één de eieren erdoor. Snijd de ananas en de gerookte kip in blokjes. Snijd de bieslook fijn. Meng het beslag met de bieslook (houd een beetje apart om te garneren), kip en de ananas. Halveer de aardappels, hol ze uit met een parisienneboor en vul met kipkerrievulling. Verdeel de aardappels over een ovenschaal. Bak de aardappels circa 30 minuten in de oven.

Klop voor de Hollandaisesaus de eidooiers met azijn en wijn au bain-marie luchtig en gaar. Smelt de boter. Voeg langzaam de gesmolten boter toe aan de luchtig geklopte eidooiers. Voeg naar smaak een beetje zout en peper toe.

Serveer de Hollandaisesaus bij de kipkerrie-aardappelgebakjes. Garneer met de gesneden bieslook.

Algemeen


persons : 6 personen
time : 10 minuten + 70 minuten wachttijd
book : Diner bij kees en Marian
print : Afdrukken