Pasta rotolo met pompoen en spinazie

Hoofdgerecht
  

under-heading

Pasta rotolo met pompoen en spinazie

Ingredienten

1 fles pompoen ( ong 1,2 kilo)
1 rode ui
olijfolie
1 theelepel gedroogde tijm
500 gr diepvries spinazie
1 hele nootmuskaat om te raspen
4 tenen knofllok
1 pot passata di pomodoro van 700 ml
6 grote verse pastavellen van ong 20x15 cm
50 gr feta
20 gr Parmezaanse kaas
desgewenst een paar takjes salie

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180Gr.C.
Rooster de pompoen ongeveer 1,5 uur in zijn geheel op de bakplaat in de oven en haal hem daarna eruit.

Pel intussen de ui, snijd hem grof en bak hem 10 minuten in een scheutje olijfolie met de tijm, een snufje peper en zout in een middelgrote pan op een half hoog vuur en roer af en toe.
Roer er de bevroren spinazie door, laat het mengsel 15 minuten achtjes met deksel koken tot het vocht verdampt is en zet de pan van het vuur.

Snijd de pompoen in de lengte doormidden, schil de bijde halften, schep de pitjes eruit en prak het vruchtvlees met een vork fijn.
Breng zowel de spinazie als de pompoen op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

Pel de tenen knoflook, snijd ze in flinterdunne plakjes en bak ze enkele minuten met een scheutje olie in een ondipe, ovenbestendige braadpan van 28 cm doorsnede op matig vuur, tot ze licht goudbruin zijn.
Giet er de passata di pomodoro bij, spoel de pot uit met een scheutje water en voeg dat ook toe. Breng de saus aan de kook, laat hem 3 minuten zachtjes pruttelen en breng hem op smaak.

Leg de pastavellen in de de lengte op een schoon werkblad. Bestrijk ze snel met water zodat ze niet uitdrogen, verdeel er eerst een egale lag pompoen over, leg er vervolgens de gekookte spinazie op en sluit af met een laagje verkruimelede feta.
Rol de vellen op, snijd de rollen in 4 stukken en zet ze rechtop naast elkaar in de tomatensaus.
Bestrooi het geheel met de versgeraspte Parmazaanse kaas. Hussel de slaie blaadjes met een beetje olijfolie door elkaar en strooi erop.
Dek de pan af met aluminiumfolie en zet hem 35-40 minuten onder in de oven tot er een goudbruin, krokant korstje op zit.

Serveertip:
Heerlijk met een frisse groene salade

Foto,
Ik heb de hoeveelheden gedeeld. Met een salade erbij hebben wij hier met 3 personen van gegeten.

Algemeen


persons : 4-6
time : 70 minuten + 1,5 uur pompoen
book : Kookboek: Bespaar met Jamie
print : Afdrukken