Reerug met romige zuurkool

Hoofdgerecht
  

under-heading

Reerug met romige zuurkool

Ingredienten

walnoten:
100 gr suiker
20 walnoten
mespuntje cayennepeper

zuurkool:
1 appel
1 ui
50 gr suiker
375 gr wijnzuurkool
½ liter appelsap
2 kruidnagelen
3 laurierbladeren
3 jeneverbessen
boter
½ dl crème fraiche

aardappelpuree:
400 gr eigenheimers
melk
boter
eidooier
peper, zout en nootmuskaat

Reerug:
500-600gr

Bereiding

walnoten:
Rooster de walnoten in een droge koekenpan, strooi er wat cayennepeper over en dan wat suiker. Blijf schudden en omscheppen tot de suiker gekarameliseerd is.
Schep goed door en leg de walnoten één voor één op een stuk bakpapier.

zuurkool:
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij de appel in flinterdunne plakjes en doe hetzelfde met de ui.
Fruit deze aan in een pan, voeg de suiker toe en laat karamelliseren.
Voeg de zuurkool toe, de appelsap en de crème fraîche.
Doe de kruiden in thee-eitje of maak van keukenpapier een kruidenbuiltje.
Laat dit meetrekken tot de zuurkool gaar is en houd de zuurkool een beetje vochtig.

aardappel puree:
Schil de aardappelen en kook deze gaar. Maak er een smeuïge puree van.
Houd de puree warm.

reerug:
Verhit circa 50 gram van de boter in een pan en bak hierin de reerugfilet rondom bruin.
Zet de pan nog 2 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.
Haal de reerug uit de pan en laat deze rusten.
Snij de reerug in mooie medaillons.
De baktijd lijkt erg kort, maar het klopt echt!
Zorg en wel voor dat de reerug op kamertemperatuur is.

Presentatie:
Schep wat aardappelpuree op een voorverwarmd bord, laat de zuurkool een beetje uitlekken en schep wat zuurkool op de aardappel puree.
Garneer de zuurkool af met de gesuikerde walnoten.
Leg de reerug medaillons ernaast.

Algemeen


persons : 4
time : 60 minuten
book : Diner bij Petra
print : Afdrukken