Vijgen jam met balsamico

Bijgerecht
  

under-heading

Vijgen jam met balsamico

Ingredienten

800 gr vijgen*
320 gr geleisuiker
50 ml balsamico azijn

* ik heb het soort Bursa Black gebruikt, die had een mooie diepe paarse kleur

Bereiding

Was de vijgen en verwijder het harde stukje boven aan.
Snij de vijgen en stukjes en maak ze daarna met behulp van een blender fijn.

Doe de gepureerde vijgen in een pan en voeg de geleisuiker toe.
Breng alles aan de kook, het kookt pas als je er met een lepel door roert en de jam aan de kook blijft.

Kook de jam 2-3 minuten goed door.
Roer de laatste minuut de balsamico azijn erdoor.

Schep de jam in goed schoongemaakt potten en draai de deksel erop.
Zet de pot 5 minuten op z’n kop weg.

Zet de potten weer rechtop en laat ze volledig afkoelen.

Label de potten en zet ze koel en donker weg tot gebruik.

Dit recept was voldoende voor 4 potjes van 228 ml

Serveertip:
- lekker op een geroosterd broodje met geitenkaas
- lekker bij een kaasplankje

Algemeen


persons : nvt
time : 30 minuten + afkoelen
book : Eigen recept
print : Afdrukken