Pompoen ravioli met paddestoelen saus

Voorgerecht
  

under-heading

Pompoen ravioli met paddestoelen saus

Ingredienten

voor de vulling:
175 gr. pompoen
1/4 eetl. venkelzaad
1 eidooier
25 gr. parmezaanse kaas
nootmuscaat
4 amaretti koekjes
15 gr. panco meel

voor de pasta:
100 gr. bloem
1eieren
zout

paddenstoelensaus:
50 gr. boter
½ bosje salie
150 gr. assorti v. Paddenstoelen
room
paar druppels citroensap

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 Gr.C

Schil de pompoen, verwijder het zaad, hak in stukken en leg in een ovenschaal en strooi er het gekneusde venkelzaad, peper en zout over en besprenkel met olijfolie en zet in de oven.
Bak de pomoen in 30 minuten gaar.

Pureer daarna en voeg de eidooier toe, de geraspte Parmezaanse kaas de nootmuskaat, de amaretti-koekjes en de panco.
Roer goed door en breng op smaak met peper en zout.
Laat afkoelen.

Meng voor het pasta-deeg alle ingrediënten in de keukenmachine kort tot er een beginnend deegje ontstaat en kneden het vervolgens met de handen in 10 min. tot een soepel deeg,
Verpak het deeg in huishoudfolie en laat in de koeling zeker 15 min. rusten.

Rol het deeg uit met behulp van een pastamachine, bestrooi de stukken deeg regelmatig met verse bloem om plakken te voorkomen.

Druk met behulp van een uitsteekring rondjes van 8-9 cm doorsnede uit het deeg.
Leg een hoopje pompoenpuree in het midden en vouw het deegrondje voorzichtig dicht.
Begin aan een kant zodat je er ook de lucht uitdrukt.
Zorg dat de randen goed dichtgeplakt zitten, is het deeg te droog maak de randen dan een beetje vochtig en druk ze eventueel met een vork voorzichtig aan.
Je krijgt dan een mooi geschulpte rand, maar pas op dat je niet door het deeg heen drukt anders is de ravioli lek als je hem kookt.
Leg de ravioli op een met bloem bestoven bakmatje en dek deze voorzichtig af met een schone theedoek. Bewaar de ravioli niet in de koelkast, dan wordt hij te vochtig.
Reken 3 ravioli’s per persoon als voorgerecht.


Verhit wat boter met olie. Bak de paddenstoelen op hoog vuur even aan en blus af met room en laat nog even inkoken.
Breng goed hoog op smaak met peper, zout, salie en enkele druppels citroensap.

Kook de ravioli in ruim water met zout. De tijd is afhankelijk van hoe lang je de ravioli van te voren hebt gemaakt, maw hoe droog je pasta deeg is geworden. Je kooktijd zal liggen tussen de 4-6 minuten.

Leg de ravioli op voorverwarmde borden en schep er wat van de paddenstoelensaus overheen, serveer direct.

Foto: De voorste ravioli heb ik opgemaakt zodat de vulling zichtbaar is voor de foto.

Opmerking:
-Ik had wat paddenstoelen apart gebakken en die niet door de room gedaan. Voor uit uitserveren heb ik die erover gelegd, dan is de presentatie wat mooier. Achteraf gezien had het bord ook nog wel wat kleur mogen krijgen…. Ik heb gerecht geserveerd tijdens een diner voor 9 personen…tja dan zie je wel eens iets over het hoofd. De smaak was er niet minder om. Maar een gefrituurd blaadje salie had niet misstaan….
-De pompoenpuree kunt u ook daags van te voren maken.

Algemeen


persons : 4
time : veel werk
book : Gedeelte uit een kookles menu
print : Afdrukken