Tzatziki van George

Bijgerecht / Saus / Dressing
  

under-heading

Tzatziki van George

Ingredienten

1 komkommer
400 gr griekse yoghurt
3 teentjes knoflook, uitgeperst
40 ml olijfolie
30 ml witte wijn azijn
1 eetl dille, fijngehakt
zout

Bereiding

Was en rasp de komkommer.
Bestrooi de komkommer met een 1/2 theelepel zout en laat deze in een vergiet minimaal 1 uur uitlekken.

Meng in een kom, Griekse yoghurt, knoflook, olijfolie, witte wijn azijn en dille.

Knijp het overtollige sap uit de komkommer en meng de komkommer door de yoghurt.

Meng goed en breng op smaak. Besprenkel het geheel met wat olijfolie.

Serveer bij gegrilde pita brood en Griekse worstjes

Algemeen


persons : nvt
time : 15 minuten + 45 minuten wachten
book : Kookboek: Greek Cookery from the Hellenic heart, George Calombaris
print : Afdrukken