Sheftalies, Cypriot patties

Hoofdgerecht
  

under-heading

Sheftalies, Cypriot patties

Ingredienten

1 grote ui, fijngehakt
200 gr lamsgehakt
200 gr varkensgehakt
1/2 bosje peterselie, versnipperd
vers gemalen zwarte peper, naar smaak
1 eetl. munt, fijngesneden
1 cup = 250 ml paneermeel
1 snufje gemalen kaneel
varkensnet
zout naar smaak

Bereiding

Bak de gesnipperde ui zachtjes glazig in wat olie.
Laat daarna de ui volledig afkoelen.

Meng lamsgehakt, varkensgehakt, peterselie, zwarte peper, munt, paneermeel en kaneel goed door elkaar.
Maak er worstjes van.

Spreid het varkensnet uit op het werkblad.
Knip ik stukken die groot genoeg zijn om de worstjes in te rollen. Snij of knip het overtollige net weg.

Bak de worstje in wat olie of boter gaar.

Serveer de worstjes met schijfjes limoen. Ook lekker met tzaziki van George en pitta broodjes.

Tip: Uiteraard kan je de worstjes ook bakken zonder ze in varkensnet te wikkelen, maar dan worden meer Griekse gehaktballetjes.

Opmerking:
-Ze waren heerlijk, je waant je echt op een van de Griekse eilanden!
-Varkensnet ziet er ' niet uit' maar smelt tijdens het bakken helemaal weg.
-Kan je niet aan varkensnet komen, draai er dan gewoon mini gehaktballetjes van, de smaak zal er niet minder om zijn
- kijk even of je wel zoveel paneermeel nodig vindt zoals is aangegeven in het recept, dat is afhankelijk van het soort gehakt dat je gebruikt. Wil je liever rundergehakt gebruiken, gebruik dan wat minder paneermeel.

Algemeen


persons : 4-6
time : 60 minuten
book : Kookboek: Greek Cookery from the Hellenic heart, George Calombaris
print : Afdrukken