Zalm tartaar met groene mayonaise

Voorgerecht
  

under-heading

Zalm tartaar met groene mayonaise

Ingredienten

1 eidooier
1 eetl. groene mosterd
1 eetl. dragonazijn
½ theel. poedersuiker
½ theel zout
zout en peper
200 ml zonnebloemolie
50 gr rucola
2 takjes dragon
200 gr verse zalmfilet
1 sjalot
2½ eetl. olijfolie extra vergine
uitsteekring

Bereiding

Meng de eidooier met de groene mosterd, de dragonazijn, de poedersuiker en zout en roer het geheel glad met een garde.
Klop druppelsgewijs de zonnebloemolie erdoorheen en breng de verkregen mayonaise op smaak met zout en peper.

Was de rucola en laat hem goed uitlekken.
Was de dragon, schud hem droog en pluk de blaadjes van de steeltjes.

Hak de zalmfilet grof.
Pel en snipper het sjalot en meng hem door de zalmtartaar.
Breng de tartaar op smaak met zout peper en 2 eetlepels olijfolie.

Maak met behulp van een uitsteekring op de borden taartjes van de zalmtartaar.
Schep op ieder taartje een flinke klodder van de groene mayonaise.

Maak de rucola en de dragonblaadjes aan met ½ eetlepel olijfolie en verdeel over de borden.

Opmerking;
Groene mosterd is franse mosterd die verrijkt is met tuinkruiden. ( bv verkrijgbaar van het merk Maille)

Tip:
Maak de mayonaise eventueel een dag van te voren.

Algemeen


persons : 4
time : 25 minuten
book : Tijdschrift: Foodies maart 2011
print : Afdrukken