Perzik yoghurt ijs met kardamon

Nagerecht
  

under-heading

Perzik yoghurt ijs met kardamon

Ingredienten

8 kardamon peulen
1 groot blik perziken
75 gram suiker
2 dl biologische yoghurt

Bereiding

Snij de perziken in grove stukken.
Doe ze in een pan tezamen met de kardamon peulen en de suiker. Voeg eventueel wat perziken vocht toe.
Verwarm de perziken en laat ze 10 minuten zachtjes sudderen.
Koel ze daarna terug.

Pureer de afgekoelde perziken met de staafmixer en passeer daarna door een zeef.
Meng de puree met de yoghurt .
Proef dit, dit moet goed op smaak zijn, voeg indien gewenst een zakje vanillesuiker toe.

Schenk het mengsel in je ijsmachine en draai er in zo’n 30-45 minuten ijs van.
De tijd is afhankelijk van het soort ijsmachine die je hebt.

Hier geserveerd met Chocolade roomkaas taart

Algemeen


persons : 8
time : 20 minuten+ koelen+ijs draaien
book : Gedeelte uit een kookles recept
print : Afdrukken