Tarte Tartin van peer

Nagerecht
  

under-heading

Tarte Tartin van peer

Ingredienten

4 plakjes bladerdeeg
2 conference peren
50 g suiker

Bereiding

Ontdooi het bladerdeeg volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking.

Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd in grove parten. Smelt de suiker in een pan met dikke bodem op een matig vuur en laat licht karameliseren
Beboter de vormpjes, verdeel de peer over de vormpjes en giet de karamel er over.

Snij het bladerdeeg bij zodat het de grote heeft van je ovenschaaltjes.
Dek de ovenschaaltjes af met het bladerdeeg.

Bak de tarte tartin van peer 20 minuten in een voor verwarmde oven van 220 Gr.C.

Stort de taartjes waneer ze gaar zijn omgedraaid op de borden en serveer ze warm met wat ijs.

Op de foto:
Tarte Tartin met Speculaasijs

Algemeen


persons : 4
time : 60 minuten
book : Eigen recept
print : Afdrukken